Nedim Şahin kimdir, Nedim Şahin kaç yaşında?

07.11.2021
2.781
Nedim Şahin kimdir, Nedim Şahin kaç yaşında?

Nedim Şahin kimdir, biyografi bölümünde Nedim Şahin biyografi sayfası ile karşınızdayız. Nedim Şahin kaç yaşında?, Nedim Şahin memleketi neresi, Nedim Şahin facebook, Nedim Şahin nereli, Nedim Şahin instagram, Nedim Şahin ile ilgili kısaca her şey bu sayfada.. Nedim Şahin kimdir? başlığımızın detayları..

Nedim Şahin Kimdir – Nedim Şahin Biyografi

Baruthane Pilavcısı şirketinin Ceosu Nedim Şahin aslen Sivaslı fakat dünyaya geldiğundan beri İstanbul’da yaşıyor. Bilhassa Instagram’da Bıyıklı Nedim’in pilavla yaptığı şovlara dair fotoğrafları, videolarını  gördüyseniz ve onun kim olduğunu düşünüyorsanız. 

Baruthane Pilavcısı’nın temelleri bundan seneler önce yalnızca tek birinin sığabileceği bir dükkanda atılıyor. Nedim Şahin burada annesinin yaptığı pilavı bisikletiyle evlere servis ediyor. 2010’da kurulan Baruthane Pilavcısı ilk başta yalnızca nohutlu pilav servis ederken sonradan menüye kuru fasulye, kavurma gibi ev yemeklerini de ekliyor ve şimdi 25 çalışanıyla 24 saat açık bir mekan olarak hizmet vermekte. Bunun yanı sıra Nedim Şahin’in 13 Mayıs’ı Dünya Pilav Günü ilan ederek halka tam 4.5 ton bedava pilav dağıttığını da ekleyelim.

Dedesinden genetik olarak miras kalan kaytan bıyığına “kutsal bıyık” diyen Nedim Şahin’in asıl mesleği ise ressamlık. Ama onun deyişiyle ressamlık para kazandırmadığı için pilavcılığa yönelmiş.

Gelelim Baruthane Pilavcısı’nın lezzet sırlarına… Pilavını tadanlar “anne eli değmiş gibi” olduğunu dile getiriyor, zira pilavlarda bulyon, margarin kullanılmıyor, gerçek tavuk suyuyla pişiriliyor. Pilavları öyle sade de yemiyorsunuz, menüde hangi sulu yemek varsa pilavla birleşiyor ve değişik bir uyum sağlıyor. Mantardan Sivas kavurmaya, kuru fasulye, nohuttan patlıcan musakkaya… Hatta pilav üstü menemene, ıspanağa, hamsiye…

biyografi

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.