Aşık Zarrafi, 1922 senesinde Ardahan / Posof’un Yukarı Cacun (Uğurca) köyünde dünyaya geldi. Asıl adı Kemal Yıldırım’dır. Okula gitme olanağı bulamadı fakat köyündeki bazı bireylerden Türkçe ve Arapça okuma yazmayı öğrendi.
Aşık Zarrafi, Aşıklık geleneği ve şiirle ufak yaşlarda alakadar olmaya başladı. 17 yaşına kadar çobanlık yaptı. İlk şiirini sürüsünden bir koyun kapan kurda dile getirdi. Aynı zamanlarda rüyasında gördüğü bir kıza aşık olduktan sonra şiir yazmaya yöneldi ve bağlama çalmasını öğrendi.
Sonraki senelerda Şavşat’ın Kivirala (şimdiki adı Demirkapı) köyünden sevdiğine benzettiği bir kızla evlendi ve bu köye yerleşti. Yaklaşık bir yıl sonra evi yandığında eşi Zülal de bu yangında öldü. Bunun üzerine baldızıyla evlendi.
Aşık Zarrafi Türkiye’nin bir çok yerinde çeşitli radyo programı, şenlik ve yarışmalara katıldı. Birçok başarı belgesi, ödül ve madalya aldı.
Şiirlerinde her konuyu işleyen Aşık Zarrafi, bunun bunun yanında geleneksel türkülü hikayeleri de ustaca anlatan aşıklardan biri oldu. »Yaralı Mahmut«, »Tahir ile Mirza«, »Şah İsmail« ve tüm Köroğlu kollarını geniş çevrelere aktardı.
Aşık Zarrafi, 1984’te Kivirala köyünde öldü ve orada toprağa verildi.