Baba Vanga kimdir, Baba Vanga kaç yaşında?

07.11.2021
564
Baba Vanga kimdir, Baba Vanga kaç yaşında?

Baba Vanga kimdir, biyografi bölümünde Baba Vanga biyografi sayfası ile karşınızdayız. Baba Vanga kaç yaşında?, Baba Vanga memleketi neresi, Baba Vanga facebook, Baba Vanga nereli, Baba Vanga instagram, Baba Vanga ile ilgili kısaca her şey bu sayfada.. Baba Vanga kimdir? başlığımızın detayları..

Baba Vanga Kimdir – Baba Vanga Biyografi

2018’deki çoğu tahmini tutan Baba Vanga’nın 2019 tahminleri de bilgisi verildi. İşte ünlü kahine göre 2019’de olması beklenenler…Gözleri görmeyen Bulgar kahinin 2019’da yılda mega tsunami beklendiğini ve Asya’nın büyük bir kısmını sileceğini belirtmiş.2018’de Putin ve Rusya’nı büyük güç bulunacağını söyleyen Baba Vanga 2019 için de kehanetlerini sürdürdü.Baba Vanga, 2019 senesinde Putin’in yanında çalışan güvenlik ekibi içinden Rus öndere suikast düzenleneceği fakat başarısız bulunacağını iddia etti.Ünlü kahin, aynı sene içinde ABD Başkanı Donald Trump’ın gizemli bir hastalığa yakalanıp sağlık problemleri yaşayacağını öngörüyor. Bu hastalık neticesinde Trump’ta işitme poblemleri yaşanacak.Ünlü kahin, 2019’da Avrupa’nın ekonomik çöküşünün yaşanacağını iddia etti.

Baba Vanga, doğum ismi Vangelia Pandeva Dimitrova, evlendikten sonra bilinen ismi Vangelia Gushterova, kör bir Bulgar mistik, Durugörü. Bulgaristan’da, Kozhuh dağlarında, Yer Rupite bölgesinde yaşamının çoğunu geçiren bir Herbalist’dir. Dünyada milyonlarca insan, paranormal kabiliyetlerine sahip olduğuna ikna olmuştur.

Baba Vanga,  1911’de Osmanlı Devleti, Ustrumca’da dünyaya geldi. Prematüre bir bebek olarak dünyaya gözlerini açan Vanga’nın hayatta kalıp kalmayacağı hususunda endişeler vardı. Bebekken ilk bağırdı zaman, bir ebe sokağa çıktı ve yabancı bir isim verilmesini istedi. Yabancı isim olarak Andromache olması teklif edildi, fakat bu “Yunanca” olduğu için geri çevirildi. İkinci yabancının önerisi de bir Yunan isim oldu, ama bölgede Bulgarlar aracılığıyla popüler olan: Vangelia (Evangelos’dan) kabul edildi.

Vangelia çocukluk senelerında, mavi gözleri ve sarı saçları ile sıradan bir kızdı. Babası I. Dünya Savaşı sırasında Bulgar Ordusunda, bir İç Makedon Devrimci Örgütü (İMDÖ) aktivisti idi. Vanga uzun bir süre için komşuları bağlı olarak yaşarken, bi hayli gençken annesi öldü. Babası sonunda, kızına bir üvey anne olarak, iyi bir kadınla evlendi.

Hayatında bir dönüm noktası bir kasırga (bu iddia o zamanlar meteorolojik kayıtlarda doğrulanmadı) oldu ve Vanga’yı 2 km uzağa fırltattı. Vanga sonradan çok korkmuş bir biçimde bulundu ve gözleri kum ve toz ile kaplıydı, bu yüzden şiddetli ağrıları sebebiyle gözleri açılamadı. Hiçbir iyileştirme çabaları sonuç vermedi. Az bir para ile yalnızca kısmi bir operasyon yapıldı, bu yüzden tekrar görebilmesi olabilecek olmadı.

1925 senesinde Vanga, Zemun kentinde körler okuluna götürüldü ve orada üç yıl geçirdi. Bu süre zarfında Braille okuması öğretildi, piyano çalmasının bunun yanında örme, yemek, ve temizlik işleri yaptı. Üvey annesinin ölümünden sonra ufak kardeşlerine bakmak için eve gitmek zorunda kaldı. Ailesi maddi olarak çok zayıftı ve bütün gün çalışmak zorunda kaldı.

Vanga önceki senelerda bi hayli sağlıklıydı, fakat 1939 senesinde Plörezi’ye yakayı ele verdi. Doktorun görüşüne göre yakında zamanda ölecekti. Doktorun onu çok genç yaşta ölmesi ile alakalı yanlış görüşlerine rağmen, gerçekten bi hayli hızlı ve kabul edilebilir derecede iyileşti.

II. Dünya Savaşı sırasında, Vanga’veyaha fazla inanan insan sayısı ile ziyaret çekti. Ziyaret edenlerin yakınlarının hayatta olup olmadığı ile ilgili bir ipucu almak umuduyla kendisine geliyorlardı. 8 Nisan 1942 tarihinde Bulgaristan Çar’ı III. Boris’te kendisini ziyaret etti. 10 Mayıs 1942 tarihinde Vanga, Dimitar Gushterov ile evlendi. Kısa bir süre önce evlenen Dimitar ve Vanga, Petrich’e taşındılar. Dimitar sonra Bulgar Ordusuna katıldı ve zamanında Bulgaristan aracılığıyla ilhak edilen Kuzey Yunanistan’a gitmek zorunda kaldı. Kocası 1947 senesinde başka bir hastalık olan alkolizm’in içine düştü ve sonunda 1 Nisan 1962 tarihinde öldü.

Vanga meme kanserinden 1996 tarihinde öldü. Cenazesine bir çok devlet adamı dahil olmak üzere büyük kalabalıklar katıldı.

Vanga’nın vasiyetinin yerine getirilmesi için, Petrich’deki evi, müze haline getirilmiş ve 2008 tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açmıştır.

Gerçekleşen Kehanetleri…Baba Vanga, 1968 senesinde Prag kehanetinde, ‘”Prag’ı hatırlayın! Prag’ı hatırlayın! Şehrin üzerinde büyük güçler dolanıyor ve savaş, savaş diye çığlık atıyorlar. Prag, içinde balık tutacakları bir akvaryuma dönüşecek” demişti. Ardından Ağustos ayında Rusya, Prag’ı işgal etti ve uzun süre işgali sürdürdü.
1969 senesinde Indıra Gandhi kehanetinde, Gandhi’nin ülkesinin başına geçeceğini fakat uzun süre kalamayacağını, ölümün buna engel bulunacağını, ölüm nedeninin elbisesinden kaynaklanacağını, ateşli dumanlı bir ölümle öleceğini söylemişti. 1984 senesinde Indıra Gandhi bir televizyon kanalına röportaj vereceği için estetik endişesıyla çelik yeleğini giymedi. Kanala giderken silahlı saldırıya uğradı ve yaşamını yitirdi.
Baba Vanga, Vladimir Putin kehanetinde, Vladimir’in zaferi dünyanın gidişatını değiştirecek, demiştir. 1994 senesinde Rusya’nın Gürcistanı’ı işgal etmesi Putin’e devlet başkanlığının yolunu açmıştı.

Kursk Denizaltı kehanetinde Baba Vanga, Kursk sulara gömülecek, insanlar ağlayacak dedi. Bunun üzerine KGB servisi kendisine bir ziyarette bulundu ve bilgi almaya çalıştı. 2000 senesinde Kursk bölgesinde bir Rus denizaltı battı ve 118 denizci yaşamını yitirdi.

11 Eylül kehanetinde bulunan Vanga, “Korku, korku, iki Amerikan kardeş, iki çelik kuş binalara çarpacak ve gökyüzü aydınlanacak” kehaneti ile 11 Eylül 2001’de ikiz kulelere yapılan terör saldırısını bildi.

Baba Vanga, Suriye kehanetinde; “2011 çok özel bir yıl olacak. İnsanlar değişecek ve tüm dünya değişecek… Baharda ortadoğu ülkelerinden birinde savaş çıkacak. Bu savaş 3. dünya savaşının başlangıcı olacak. Kıyamet yaşanacak ama buna daha zaman var. Çünkü halen Suriye düşmedi !” demişti.

biyografi

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.