Güner Ümit Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?
Yılların eskimeyen yüzü, Türk Sinema tarihinin ve yabancı filmlerin unutulmaz seslendirme sanatçısı. Yeşilçam’ın aktörü ve akıllardan silinmeyecek Türk Televizyonlarının Turnike adlı yarışma programı ile hafızalara kazınan Güner Ümit’in yaşamı. Güner Ümit televizyonculuk adına çok kalıcı izler bırakmıştır. Dublaj sanatçılığı, sunuculuk ve oyunculuk alanlarında çok katkı sağlamıştır. Güner Ümit Turnike sarı şeker ile bir döneme damgasını vuran önemli değerler içindedır.
Güner Ümit kimdir?Güner Ümit nereli?Güner Ümit kaç yaşında? Güner Ümit son hali? Güner Ümit yaşamı ve biyografisi haberonu.com adresinde.
Güner Ümit 1945 senesinde Eskişehir’de dünyaya gözlerini açtı. Onu sanat, Sinema ve televizyon dünyası ile buluşturan en önemli özelliği ses tonunda ki başarı, espiritüel yönü ve renkli kişiliğidir. Başta TRT olmak üzere Star Tv ve Atv kanallarında yarışma programı ve sunuculuk yapmıştır.
Güner Ümit neden kovuldu? Türk sineması ve yabancı sinema seslendirmesi ile bi hayli başarılı olan usta sanatçı 1995 senesinde canlı yayında “Turnike” isimli dönemin fenomen yarışma programını sunduğunda yarışmacıya “Yoksa siz Kızılbaş mısınız?” şeklinde bir soru yönelmesi ile Güner Ümit alevi ve Alevilerden ciddi anlamda tepkiler alarak ekranlardan uzak kalmıştır. Güner Ümit mum söndü şeklinde söylemleri televizyonculuk yaşamını olumsuz biçimde etkilemiştir. Güner Ümit gaf yaptı biçimde yorumlanınca bu durum iş kariyerine ciddi anlamda olumsuzluklar katmıştır.
Güner Ümit evli ve bir kız çocuk babasıdır. Güner Ümit eşi Günay Ümit hanımdır. Kızlarının adı ise Özge’dir. 72 yaşında olan Güner Ümit nezih bir hayat sürdürmeye sürdürmekte. Güner Ümit 2016 ve Güner Ümit 2017 tarihinde Güner Ümit öldü şeklinde haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Güner Ümit yaşıyor mu? Elbette kendisi sağlıklı bir biçimde ailesi ile birlikte yaşıyor.
Güner Ümit filmografisi ve olduğu projeler
“Seslendirme Yaptığı Bazı Filmler :
1973 – Enter The Dragon — Bruce Lee
1987 – Günaydın Vietnam — Robin Wiliams
1989 – Ölü Ozanlar Derneği — Robin Williams
1982 – Mork ve Mindy — Robin Williams
1971 – Kırmızı Güneş — Alain Delon
1978 – Yüz Numaralı Adam — Cem Erman
1976 – Sıralardaki Heyecan — Bülent Ersoy
1985 – Yaz Bitti — Kadir İnanır
1984 – Fahriye Abla — Tarık Tarcan
1983 – Haram — Salih Güney
1982 – Gülsüm Ana — Bülent Bilgiç
1979 – Yusuf İle Kenan — Ehat Alinçe
1979 – Köşe Kapmaca — Şemsi İnkaya
1978 – Neşeli Günler — Ahmet Tezerel
1978 – Çaferin Çilesi — Nejat Özbek
1978 – Avare — Adnan Şenses
1976 – The Message — Garrick Hagon
1976 – Rocky — Sylvester Stallone
1974 – Bak Yeşil Yeşil — Ahmet Özhan”