Suna Kan, 1936 senesinde Adana’da dünyaya gözlerini açtı. Babası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Viyola sanatçısı Nuri Kan’dır. Beş yaşında iken babasından keman öğrenmeye başladı; ardından aile dostları Hulusi Karsel’den keman dersleri aldı.
Kemancı, okulu bitirdikten sonra da Gabriel Bouillon ile repertuvar çalışmalarına sürdü ve ülkeler arası yarışmalara katıldı. Cenevre Yarışması birincilik madalyasını (1954), Viotti Yarışması birincilik ödülünü (1955) , Münih Yarışması İkincilik ödülünü (1956), Long-Thibaud Yarışması Paris Kenti ödülünü (1957) kazandı.
1957’de yurda döndü ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solist sanatçılığına atandı. 1960 senesinde müzisyen ve müzik eleştirmeni Faruk Güvenç ile evlendi. Bu evlilik Faruk Güvenç’in 1982’de ölümüne kadar sürdü.
1960 senesinde Türkiye’nin ilk konser piyanisti Ferhunde Erkin’le kurduğu keman-piyano ikilisi ile yurdun birden fazla yerinde oda müziği konserleri ve resitaller verdi. İkili yurt dışında da çeşitli merkezlerde resitaller verdi. Daha sonra Almanya’da öğrenimini tamamlamış Gülay Uğurata ile bir ikili oluşturdu. Tam 29 yıl birlikte çaldılar.
Suna Kan, 1970’li senelerın başında orkestra şefi Gürer Aykal ve eşi Faruk Güvenç ile Ankara Oda Orkestrası’nın kuruluşunda yer aldı. Orkestra, yurt dışında yüzün üzerinde konser verdi; çeşitli plaklar yaptı. Sanatçı, 1977-1986 içinde Ankara Oda başkemancı ve solist sanatçı olarak yer aldı.
Geniş bir repertuarı olan ünlü kemancı, Türk bestecilerini keman için ürettikleri repertuarın ileri gelen sanatçılarından biri olma özelliğini taşır. Necil Kazım Akses’in Keman Konçertosu’nun ilk çalınışını gerçekleştirdi; sürekli olarak yorumladığı Ulvi Cemal Erkin’in Keman Konçertosu’nun en iyi yorumcularından biri oldu; Ahmet Adnan Saygun’un Keman Konçertosu’nu icra etti. Türk sanatına katkı ve hizmetlerinden ötürü 1971’de Devlet Sanatçısı unvanına layık görüldü.
1988 senesinde diplomat Halit Güvener ile evlendi ve sefire olarak Macaristan’da bulundu.
Sanatçı, 1996 senesinde Sevda – Cenap And Müzik Vakfı Onur Altın Madalyası ile ödüllendirildi. 1997 senesinde Müşerref Hekimoğlu’nun yazdığı “Suna Kan: Öz Şarkısını Duyuran Keman” adlı kitap Sevda – Cenap And Müzik Vakfı aracılığıyla yayınlandı.